Grecia cheamă medicii din privat să dea o mână de ajutor în spitalele publice

Grecia: Medicii din privat sunt chemați să dea o mână de ajutor în spitalele publice Sursa: Hepta
  • Grecia a ordonat joi medicilor din sectorul privat din cinci regiuni din nordul ţării să dea asistenţă sistemului de sănătate.
  • Această decizie a fost luată în contextul în care se confruntă cu o creştere a numărului de COVID-19.

Guvernul cere ajutorul medicilor din sectorul privat în condiţiile în care spitalele publice şi secţiile de terapie intensivă sunt copleşite de creşterea numărului de infecţii din ultimele săptămâni.

Ordinul este valabil timp de o lună.

Grecia a raportat miercuri 6.682 de noi infecţii cu coronavirus şi 87 de decese, ceea ce ridică numărul total de infecţii la 853.841 de la începutul pandemiei, în timp ce 17.012 persoane au murit.

La începutul lunii noiembrie, guvernul a impus restricţii pentru cei nevaccinaţi, în încercarea de a reduce creşterea vertiginoasă a numărului de infecţii.

Premierul Kyriakos Mitsotakis este aşteptat să se adreseze naţiunii în cursul zilei de joi, făcând apel la mai mulţi greci să se vaccineze.

Aproximativ 61,8% dintr-o populaţie de aproximativ 11 milioane de locuitori sunt complet vaccinaţi, în timp ce autorităţile sperau ca până în toamnă să atingă o rată de vaccinare de aproximativ 70%.