Grecia impune vaccinarea obligatorie pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani

Nu scapi de prezentarea testului negativ la intrarea în Grecia. Interdicţia de călătorie şi restricţiile se extind Sursă foto: Profimedia
  • Vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie pentru grecii de peste 60 de ani
  • Măsura a fost anunțată de premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, și se va aplica de la jumătatea lunii ianuarie
  • Vârstnicii care nu se vor programa până pe 16 ianuarie la vaccinare vor fi sancționați, lunar, cu o amendă de 100 de euro

Grecia va face obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Măsura ar urma să se aplice din 16 ianuarie. Totodată, premierul grec a anunțat că autoritățile de la Atena vor impune o amendă de 100 de euro pentru fiecare persoană cu vârsta de peste 60 de ani care nu va fi vaccinată.

„Ne concentrăm eforturile asupra protecției concetățenilor noștri și din acest motiv vaccinarea lor va fi obligatorie de acum înainte”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis în cadrul unei ședințe de guvern, citat de Reuters.

„Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până la 16 ianuarie, să își facă o programare pentru prima doză, altfel vor fi sancționați cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună”, a explicat Mitsotakis.

Grecia a înregistrat un vârf de infecții în această lună, cazurile zilnice atingând cote record. De la începutul pandemiei, anul trecut, țara a înregistrat 931.183 de infecții și 18.067 de decese.

Luna aceasta, Grecia a interzis accesul persoanelor nevaccinate în spații închise, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă au fost testate negativ pentru coronavirus.

Aproximativ 63% din populația de aproximativ 11 milioane de locuitori a țării este vaccinată cu schema completă.