• Coronavirusul şi gripa sezonieră aduc probleme respiratorii.
  • Rodica Tănăsescu: „Să ne vaccinăm antigripal, ca măcar de gripă să ne protejăm”.
  • Gindrovel Dumitra: „Sperăm că România va importa măcar 3 milioane de doze de vaccin antigripal”.

Medicul de familie Rodica Tănăsescu atrage atenţia că din toamnă vor fi două epidemii care se vor suprapune: gripa sezonieră şi SARS-CoV-2.

După cum deja ştii, vaccin împotriva coronavirusului nu există pe piaţă, însă există vaccinul antigripal care este recomandat să-l facă cât mai multă lume. De ce? Măcar de această boală să ne protejăm.

Recent şi Bruxelles-ul a solicitat Uniunii Europene să se pregătească pentru efectul de cocktail dintre coronavirus şi gripă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

,,Trebuie să protejăm economiile, societăţile şi cetăţenii de un nou val asemănător cu cel pe care l-am văzut în lunile anterioare şi de interacţiunea gripei sezoniere cu COVID-19”, îţi spune comisarul pentru sănătate Stella Kyriakides.

Ce spun medicii despre situația din toamnă

„Trebuie ca o pondere foarte importantă a populaţiei să se vaccineze antigripal. Sperăm că vor fi doze suficiente. Aş recomanda chiar tuturor să se vaccineze pentru că măcar de gripă să ştim că suntem protejaţi”, a spus Rodica Tănăsescu, medic de familie.

„Anul acesta, vaccinarea antigripală ar fi bine să înceapă puţin mai devreme, de obicei noi recomandăm după 15 octombrie. În aşa fel încât sunt necesare cele două săptămâni pentru fabricarea anticorpilor să fim cât mai protejaţi”, adaugă Rodica Tănăsescu.

„Să sperăm că România va fi capabilă să importe cel puţin trei milioane de doze de vaccin, dacă nu chiar mai mullte”, a mărturisit Gindrovel Dumitra, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din Ministrul Sănătăţii şi medic de familie.