• Dacă ai grupa A de sânge, ești mai sensibil în fața infectării cu SARS-CoV-2
  • O arată un studiu făcut recent în America

Un studiu de laborator din SUA a constatat că virusul este în special atras de antigenul grupei sanguine A găsit pe celulele respiratorii. Specialiștii au evaluat modul în care Covid-19 a interacționat cu celulele sanguine respiratorii și roșii din grupele de sânge A, B și O.

Rezultatele au arătat că virusul a avut o preferință mai mare pentru grupa sanguină A găsită pe celulele respiratorii, dar nu și pentru celulele roșii din aceeași grupă sau alte grupe găsite pe aceste celule.

Sunt recomandate aceleași măsuri de protecție ca în cazul tuturor grupelor de sânge. Cele cu care suntem deja obișnuiți, mă refer la distanțarea socială, purtarea măștii de protecție și igenizarea continuă. Oamenii de știință încearcă să învețe cat mai multe lucuri despre modul în care virusul infectează oamenii.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Aceste descoperiri nu pot descrie sau prezice pe deplin modul în care virusul ar afecta pacienții cu diferite tipuri de sânge, dar ar putea explica o parte din influența grupei de sânge asupra infecției COVID-19.