• Oficialii din Sănătate din Guineea au anunțat, duminică, cel puțin trei decese provocate de Ebola.
  • Sunt raportate, astfel, primele cazuri de la cea mai letală epidemie de Ebola din Lume, din urmă cu cinci ani.
  • Pacienții au fost testați pentru Ebola după ce au prezentat simptome de febră hemoragică.

Oficialii din sănătate din Guineea au confirmat duminică că cel puțin trei persoane au murit din cauza Ebola, acestea fiind primele cazuri declarate de la cea mai letală epidemie de Ebola din lume de acum cinci ani, conform time.com.

Alte cinci persoane au dat rezultate pozitive la Ebola în orașul Gueckedou din sudul țării, potrivit dr. Sakoba Keita, șeful Agenției Naționale de Securitate a Sănătății din Guineea.

„Confirm că este Ebola. Rezultatele o demonstrează ”, a declarat ministrul Sănătății, Remy Lamah, pentru Associated Press, prin telefon.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Pacienții au fost testați pentru Ebola după ce au prezentat simptome de febră hemoragică, iar cei care au intrat în contact cu bolnavii sunt deja în izolare, au spus oficialii.

Cazuri confirmate și în Congo

Anunțul vine la o săptămână după ce alte cazuri au fost confirmate în estul Congo. Cazurile nu sunt legate.

Experții din domeniul sănătății din Guineea spun că aceste ultime cazuri ar putea reprezenta un obstacol major pentru națiune, care se luptă deja cu COVID-19 și care încă se recuperează după epidemia de Ebola care a ucis 2.500 de oameni. Peste 11.300 de persoane au murit în total în această epidemie, care a lovit și țările vecine Liberia și Sierra Leone între 2014 și 2016.

Luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că a înființat un stoc global de urgență de aproximativ 500.000 de doze de vaccin Ebola pentru a ajuta la eliminarea viitoarelor epidemii, dar doar 7.000 erau disponibile în momentul declarației. Vaccinul contra Ebola stocat este realizat de Merck.