• Vineri începe a doua etapă de vaccinare în România.
  • Ca de obicei, România nu este pregătită pentru etapa a doua.
  • Guvernul va stabili abia vineri care sunt categoriile prioritare.

Vineri începe a doua etapă de vaccinare. Şi ne prinde, ca de obicei, nepregătiţi.

Guvernul stabileşte abia vineri categoriile prioritare din etapa doi, cum vor fi plătite cadrele medicale și de unde vin banii pentru centrele de vaccinare. Premierul Cîţu insistă: vaccinarea anti-COVID merge strună.

„Este o ordonanță care este în curs de avizare și sper să fie gata până vineri. Trebuie sa fie clarficat mecanismul… dar eu vreau să fiu atent la criterii pentru că nu a fost prima dată când nota de plată a fost supraevaluată. Nu este târziu, săptămâna o să am o discuție și vom discuta pe bugetul pt 2021. Nu este cea mai mare cheltuială pe care o avem. Așteptăm de la Ministerul Sănătății care sunt cheltuielile standard. Resurese sunt, nu asta este problema, trebuie doar pus la punct mecanismul prin care se face această plată”, a spus Florin Cîțu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Medicul Gheorghiţă a explicat la „Marius Tucă Show” cum funcţionează platforma de vaccinare

„Se crează un cont de utilizator introducând adresa de email sau numărul de telefon”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă nu au persoanele, mai ales peste 65 de ani, adresă de email ce fac, Valeriu Gheorghiță a spus: „Se pot înscrie prin medicul de familie, este de fapt prima opțiune”.

„Printr-un aparținator, care poate să creeze un cont și să-și înscrie bunicul, părintele. Dacă introducem numărul de telefon primim un SMS prin care suntem notificați că suntem înscriși și programați și dacă introduce adresa de email se crează un cont în care primești un email prin care ți se cere să intri și să activezi contul”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

„Și eu, colegii mei de aici intrăm în etapa a doua. Și noi la rândul nostru ne înscriem pe această platformă?”, a întrebat Marius Tucă.

„Da, prin intermediul angajatorului”, a răspuns Valeriu Gheorghiță.