• Hackerii au furat datele pacienților și i-au anunțat că sunt infectați
  • Oamenii testați la Centrul Caraiman au primit rezultatele false prins SMS
  • DIICOT e pe urmele indivizilor care au spart baza de date a centrului

Hackerii din România se joacă de-a medicii, cu emoțiile și nervii oamenilor. Indivizi încă necunoscuți au spart baza de date a unui centru de testare din București și au băgat spaima în pacienți.

Rezultatele au venit pe neașteptate pentru bucureștenii care și-au făcut testul covid-19 sau alte analize la Centrul Medical Caraiman. Aceștia au primit SMS-uri prin care au aflat că sunt infectați cu SARS COV-2.

Cei mai mulți s-au speriat, deși medicii îi anunțaseră că vor primi rezultatele în plic și nu pe telefon. Ulterior șapte pacienți au fost sunați de cineva care s-a dat angajat al centrului și care i-a sfătuit să se programeze la un vaccin antigripal.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Mirela Bratu, pacientă: „Panică, asta am simţit, m-am gândit că mi-a greşit rezultatul, în secunda doi am pus mâna pe telefon şi am sunat la clinică, doamnele erau nedumerite, pentru că nu era numărul lor şi nu era normal să se întâmple aşa ceva. Şi aşa trăim în contextul actual nişte vremuri foarte grele, era tot ce ne mai lipsea”

Livia Gomes, directorul Centrului medical Caraiman: „O parte din acei pacienţi au efectuat testarea de Covid la Caraiman, dar o parte au beneficiat doar de servicii medicale care nu aveau parte cu testarea. Noi avem până la momentul ăsta numai pe o lună de zile un număr de 4000 de pacienţi”