• Oficialii britanici au anunțat că nu există nicio legătură între aceste cazuri de hepatită și vaccinul COVID-19.
  • O teorie investigată de Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie este că lipsa expunerii la adenovirusul comun în timpul pandemiei de coronavirus a dus la o boală mai gravă în rândul copiilor.
  • Hepatita este de obicei cauzată de unul dintre cele câteva virusuri contagioase ale hepatitei, dar acestea nu au fost găsite la copiii afectați.

Japonia raportează un copil cu hepatită acută de origine necunoscută, iar Canada investighează cazuri similare, aproape 200 fiind înregistrate în prezent în întreaga lume. O boală misterioasă a ficatului care a infectat copii într-o duzină de țări din întreaga lume a ajuns în Asia, cu un caz raportat în Japonia.

Cazul din Japonia de hepatită acută – sau inflamație a ficatului – de origine necunoscută a fost semnalat de autoritățile locale la data de 21 aprilie la un copil care a fost testat negativ pentru adenovirus – o posibilă cauză investigată la nivel mondial – și COVID-19.

Pacientul nu suferise un transplant de ficat, a precizat luni Ministerul Sănătății, fără a oferi mai multe detalii. Până în prezent, în întreaga lume, au fost raportate 190 de cazuri misterioase de hepatită acută la copii, dintre care 140 în Europa, majoritatea în Marea Britanie, unde sunt 110 cazuri. Alte cazuri au fost descoperite în Israel și în Statele Unite ale Americii. Șaptesprezece copii s-au îmbolnăvit atât de tare încât au avut nevoie de transplant de ficat.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA au declarat săptămâna trecută, într-o alertă de sănătate la nivel național, că primele cazuri din SUA au fost identificate în octombrie în Alabama. Primele cazuri din Marea Britanie au fost înregistrate în ianuarie.

A fost raportat un deces din cauza hepatitei acute

Sâmbătă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că cel puțin un deces a fost raportat în legătură cu focarul. Agenția de sănătate a ONU a precizat că aceste cazuri de hepatită au fost raportate la copii cu vârste cuprinse între o lună și 16 ani. OMS nu a precizat în ce țară a avut loc decesul.

O teorie investigată de Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie este că lipsa expunerii la adenovirusul comun – care provoacă de obicei tulburări de stomac și răceli – în timpul pandemiei de coronavirus a dus la o boală mai gravă în rândul copiilor. Din 53 de cazuri testate în Marea Britanie, 40 (75%) au prezentat semne de infecție cu adenovirus.

Directorul Public Health Scotland, Jim McMenamin, a declarat pentru Reuters că se lucrează pentru a înțelege dacă un adenovirus a suferit o mutație pentru a provoca boli mai grave sau dacă ar putea cauza problemele cu un alt virus, inclusiv, eventual, Sars-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19.

Oficialii britanici au declarat că nu există nicio legătură între aceste cazuri și vaccinul COVID-19 deoarece niciunul dintre copiii afectați de hepatită nu a primit vaccinul. Andrea Ammon, director la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Stockholm, a declarat că până în prezent nu există nicio legătură între cazuri și nicio asociere cu călătoriile.