• Pepenele verde, roșiile și castravetele sunt cele mai populare alimente în sezonul de vară.
  • În plus, un coş cu fructe şi legume cumpărat în timpul verii poate fi cu o treime mai ieftin decât acelaşi coş cumpărat în afara sezonului, conform unei cercetări.
  • Pe timpul verii, hidratarea şi o alimentaţie bogată în vitamine şi minerale, sunt esenţiale.

Pe timpul verii, când temperaturile sunt extrem de ridicate, cu cât timp petrecem mai mult sub razele soarelui, cu atât mai grave pot fi efectele asupra organismului nostru. De aceea, este indicat ca timpul petrecut în aer liber să fie limitat, în special la orele prânzului, când soarele este foarte puternic.

În plus, hidratarea şi o alimentaţie bogată în vitamine şi minerale, sunt esenţiale.

Vara oferă o varietate de alimente benefice pentru nevoile organismului, pentru a-l ajuta să facă faţă zilelor însorite. Când un produs există din abundenţă, şi costul acestuia tinde să scadă, astfel, alimentele de sezon au un preţ mult mai accesibil.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Eat Seasonably a realizat o cercetare care a arătat că un coş cu fructe şi legume cumpărat în timpul verii poate fi cu o treime mai ieftin decât acelaşi coş cumpărat în afara sezonului.

„Pentru a ne putea bucura din plin de nutrienţii alimentelor pe care le consumăm, este indicat să alegem produse proaspete, de sezon. Cu cât alimentele pe care le alegem sunt cultivate mai aproape de locul în care trăim, cu atât mai puţin timp îl vor petrece pe o barcă, într-un avion sau camion, ceea ce înseamnă un timp mai redus înainte ca alimentele să îşi piardă proprietăţile. Acest lucru este valabil mai ales în cazul vitaminei C, care se pierde rapid după ce produsul a fost cules. Alimentaţia reprezintă combustibilul pentru organismul nostru, aşadar este important să ne construim o dietă bazată pe produse ce aparţin tuturor categoriilor de nutrienţi, fibre, proteine, vitamine, minerale, dar şi glucide şi lipide consumate cu moderaţie. Pe de altă parte, hidratarea este extrem de importantă, în special vara. Pe lângă apă sau ceaiuri neîndulcite, berea fără alcool poate fi o opţiune de hidratare, fiind compusă din ingrediente 100% naturale. În plus, un pahar cu bere fără alcool de 250 ml conţine doar 50 kcal”, spune dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Top 3 cele mai populare alimente în sezonul de vară

Unul dintre cele mai aşteptate fructe din sezonul cald este cu siguranţă pepenele. Pepenele verde este o gustare de vară dulce şi răcoritoare, cu un conţinut scăzut de calorii. Oferă hidratare şi nutrienţi esenţiali, inclusiv vitamine, minerale şi antioxidanţi. În plus, conţine aproximativ 90% apă, ceea ce ajută organismul să rămână hidratat, şi oferă, de asemenea, electroliţi, cum ar fi potasiul. Astfel, pepenele poate fi o alegere sănătoasă de gustare în lunile fierbinţi de vară.

Roşiile cu gust sunt un subiect foarte discutat la ora actuală în România. Pe lângă savoarea inconfundabilă a roşiei româneşti, acest fruct conţine peste 94% apă. Conţinutul său nutriţional susţine pielea sănătoasă, pierderea în greutate, dar şi sănătatea inimii. În plus, roşiile nu conţin colesterol şi sunt bogate în potasiu, vitamina C şi calciu.

Din punct de vedere ştiinţific, la fel ca roşia, castravetele este un fruct. Acesta are un gust răcoritor şi un conţinut ridicat de apă şi, în plus, contribuie la hidratarea organismului, în special în anotimpul cald. Castraveţii furnizează organismului numeroşi nutrienţi, precum calciu, magneziu şi potasiu, fiind totodată, săraci în calorii, grăsimi, colesterol şi sodiu.

Datorită ingredientelor 100% naturale din care este fabricată, berea poate fi o opţiune de hidratare şi o sursă importantă de antioxidanţi, în special în varianta sa fără alcool. Berea poate oferi organismului un aport de vitamine de tip B, minerale şi fibre. În plus, băuturile bogate în fibre, cum este şi berea, ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular, mai ales dacă sunt integrate într-un stil de viaţă sănătos.