Hidroxiclorochina naște controverse. OMS afirmă că rezultatele sunt neconcludente. Ce spune Trump

Sursa Foto: Zuma Press / Kevin E. Schmidt
  • Hidroxiclorochina este un medicament anti-malarie
  • Dr. Didier Raoult, dar mai ales Donald Trump, sunt cele mai cunoscute figuri care au popularizat acest medicament în lupta cu COVID-19
  • OMS a suspendat studiile privind eficienţa hidroxiclorochinei

Franţa a decis suspendarea tratamentului cu hidroxiclorochină în lupta cu Coronavirusul. Măsura vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a suspendat studiile privind acest medicament din cauza rezultatelor neconcludente până acum.

Înaltul Consiliu Francez pentru Sănătate Publică şi Agenţia Franceză a Medicamentului s-au pronunţat împotriva folosirii hidroxiclorochinei în schema de tratament anti-Coronavirus, notează AFP.

Potrivit sursei citate, cele două organisme au trimis o scrisoare către Ministerul Francez al Sănătăţii, în care au transmis că recomandă „să nu se folosească hidroxiclorochina în tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice – indiferent dacă este utilizată singură ori alături de un alt antibiotic”.

În Franţa, tratamentul cu hidroxiclorochină a fost puternic popularizat de doctorul Didier Raoult, o figură controversată în lumea medicală. Acesta a afirmat că a avut o rată de succes extrem de mare, de peste 90%.

Pe de altă parte, alţi specialişti l-au contrazis pe Raoult şi au afirmat că acest medicament este de asemenea periculos pentru sănătatea oamenilor şi poate cauza probleme ale inimii.

DONALD TRUMP A TERMINAT TRATAMENTUL CU HIDROXICLOROCHINĂ

Donald Trump, preşedintele SUA, a luat preventiv hidroxiclorochină. El a urmat un tratament cu acest medicament, deşi mulţi specialişti s-au poziţionat împotriva popularizării acestui tratament.

„(…) şi de altfel sunt în continuare aici”, a spus Trump, ca replică la punerea la îndoială a siguranţei medicamentului.

„Sincer, am auzit rapoarte. Mulţi oameni cred că le-a salvat viaţa. Medicii scot rapoarte. Aveţi un studiu în Franţa, aveţi un studiu în Italia, e vorba despre studii incredibile”, a spus Trump.