Hipertensiune, pierderea cunoștinței și amețeală după vaccinarea cu Moderna. O femeie din Galați a suferit o reacție adversă puternică

  • O femeie de 36 de ani, din Galați, a avut o reacție adversă puternică, vineri, după vaccinarea cu serul Moderna
  • Ulterior, femeia a acasă, nefiind necesară internarea
  • Femeia nu a declarat înainte de vaccin că avea alergii, le-a spus abia după șoc doctorilor

O femeie de 36 de ani, din Galați, a avut o reacție adversă puternică, vineri, după vaccinarea cu serul Moderna, fiind solicitată ambulanța la Centrul de Vaccinare.

Potrivit Prefecturii Galați, o femeie de 36 de ani, vaccinată vineri în centrul de vaccinare Corod, din județul Galați, cu prima doza de vaccin Moderna, a avut reacții adverse.

Femeia a suferit hipertensiune, pierderea cunoștinței, amețeală, vertij și dispnee la cinci minute după administrarea vaccinului.

„Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor și a solicitat o ambulanță, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul”, anunță Prefectura Galați.

Ulterior, femeia a acasă, nefiind necesară internarea.

Femeia nu a declarat înainte de vaccin că avea alergii, le-a spus abia după șoc doctorilor. Ea nu mai are voie sa facă rapelul cu Modernă sau Pfizer. Dacă va vrea să se vaccineze în continuare, va fi nevoită să utilizeze serul de la Johnson & Johnson.