• Horaţiu Moldovan spune că bilanţul deceselor pe care ni-l comunică zilnic autorităţile nu arată concret câţi pacienţi mor exclusiv de Covid 19
  • Mulţi dintre pacienții care au murit erau în stare gravă din cauza bolilor asociate, spune profesorul.
  • Prof. Moldovan: Are test pozitiv, e infectat cu Covid, e raportat astfel, dar asta nu înseamnă că a murit din cauza asta

Prof. Dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, îţi spune că bilanţul deceselor pe care ni-l comunică autorităţile zilnic nu arată concret câţi pacienţi mor într-adevăr de Covid 19.

Mulţi dintre cei infectaţi erau în stare foarte gravă deja din cauza bolilor cronice pe care le aveau, spune Prof. Moldovan.

”Nu toţi pacienţii raportaţi, cei 820 sau 818 dacă nu mă înşel, au murit efectiv din cauza pneumoniei cu Covid. Există un număr semnificativ de pacienţi decedaţi care asociază Covid dar a căror cauză de mortalitate este alta: cancer terminal, insuficienţă cardiacă terminală, severă, accident vascular cerebral, ciroză hepatică decompensată, insuficienţă renală cronică”, explică Prof. Dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Sursa foto: Profimedia