Hulk şi Superman fac flotări. O nouă provocare de pe internet vrea să crească gradul de conştientizare asupra problemelor mintale

  • O nouă provocare a apărut pe internet: 25 de flotări zilnice, timp de 25 de zile
  • Scopul: creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor de sănătate mintală
  • Dan este animator pentru copii și s-a costumat diferit în fiecare zi a provocării

Poate pe Superman ți-l poți imagina făcând flotări. Dar pe Moș Crăciun? Mai greu… S-a întâmplat totuși, pentru o cauză nobilă.

Dan e de 15 ani animator la petrecerile pentru copii. Iar când a fost provocat să facă 25 de flotări zilnic, timp de 25 de zile, nu a stat pe gânduri. Mai ales că scopul campaniei e acela de a crește gradul de conștientizare asupra problemelor de sănătate mintală. A profitat însă de ocazie să îmbrace costumele cu care altădată aducea bucurie copiilor.

„Sunt conștient că nimeni nu iese din depresie că mă vede pe mine făcând niște flotări. Dar dacă poți să aduci un zâmbet, o speranță. Cei care m-au văzut și s-au bucurat și s-au amuzat și poate le-am făcut ziua mai bună, eu sunt destul de mulțumit pentru ce am putut să fac pentru ei”, a spus Dan Nedelea.

Din cauza pandemiei, Dan a fost nevoit să-și adapateze businessul. Petrecerile pentru copii s-au mutat în online: „Ne-am chinuit, dar am reușit. Pentru noi ca prestatori este mult mai greu să ții 10-15 copii în fața unui calculator, toți atenți să facă activități interactive, să danseze, decât să-i ai pe toți în față”.

Provocat la finalul lui decembrie să facă flotări, Dan s-a îmbrăcat în fiecare zi cu un alt costum în timp ce făcea flotări.