• Oamenii de știință testează Ibuprofenul ca un posibil tratament împotriva noului virus, scrie BBC.
  • Specialiștii cred că antiinflamatorul ar putea trata dificultățile de respirație.
  • În cadrul studiului, medicii vor folosi o „formă specială” de Ibuprofen, alta decât tabletele obișnuite pe care oamenii le-ar putea cumpăra de obicei.

Oamenii de știință de la spitalul London’s Guy’s and St Thomas’ și King’s College au pornit un studiu prin care Ibuprofenul este testat ca tratament împotriva coronavirusului. Specialiștii cred că antiinflamatorul ar putea trata dificultățile de respirație a pacienților cu Covid, iar aceștia ar putea renunța la ventiloare.

Totodată aceștia spun că în cadrul studiului, bolnavii vor primi o „formă specială” de Ibuprofen, alta decât tabletele obișnuite pe care oamenii le-ar putea cumpăra de obicei din farmacii.

Aceeși sursă scrie că studiile pe animale sugerează că medicamentul modificat ar putea trata sindromul detresă respiratorie acută – una dintre complicațiile pe care le cauzează coronavirusul.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

De la debutul pandemiei au apărut informaţii potrivit cărora Ibuprofenul ar contribui la agravarea bolii Covid-19. Părerile contradictorii şi datele eronate, care, evident, nu se bazează pe cercetări ştiinţifice, au dus la temeri mai ales în rândul pacienţilor.