• Ibuprofenul este testat la spitalul londonez Guy’s and St. Thomas şi King’s College pe pancienții cu coronavirus
  • Specialiștii vor să observe dacă medicamentula ajută la ameliorarea simptomelor cauzate de Covid-19
  • Echipa de cercetători crede că anti-inflamatorul și calmantul ar putea trata dificultățile la repsirație pe care le au pacienții

O echipă de specialişti de la spitalul londonez Guy’s and St. Thomas şi King’s College derulează un studiu pentru a investiga cum ajută ibuprofenul pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, sperând că acest medicament, cu costuri reduse, ar putea ţine bolnavul departe de ATI, scrie BBC.

Echipa de la spitalul londonez Guy’s and St. Thomas şi King’s College consideră că Ibuprofenul, care este un antiinflamator, precum şi un calmant, ar putea trata dificultăţile de respiraţie.

Aceştia speră că tratamentul cu costuri reduse poate ţine pacienţii în afara secţiilor ATI, adică fără să aibă nevoie de suport ventilator.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

În cadrul studiului, numit Liberate, jumătate dintre pacienţi vor primi ibuprofen pe lângă îngrijirea obişnuită.

Studiile de până acum, făcute pe animale, sugerează că acest medicament ar putea trata sindromul de detresă respiratorie acută, una dintre complicaţiile coronavirusului sever.

„Trebuie să facem un test pentru a vedea dacă rezultatele se potrivesc cu aşteptările noastre”, a declarat prof. Mitul Mehta, medicii din echipa de cercetare.

La începutul pandemiei au existat îngrijorări că ibuprofenul ar putea face rău în cazul pacienţilor cu simptome uşoare. Îngrijorările au crescut atunci când ministrul francez al Sănătăţii, Oliver Veran, a spus că administrarea de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, ar putea agrava infecţia şi i-a sfătuit pe pacienţi să ia, în schimb, paracetamol.