• În Ilfov sunt 184 de cazuri noi de COVID, iar rata de infectare a ajuns la 3,06 la mie.
  • Localitatea Afumați are o incidență de 5,94 la o mie de persoane și se apropie de noi restricții.
  • Timișoara este primul oraș care a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Cazurile de COVID sunt în creștere în fiecare zi, la fel ca și numărul de localități cu restricții. În Ilfov se află deja 15 comune cu incidență de peste 3 la mie. La Afumați se aproprie și pragul de 6. Instituția Prefectului Județului Ilfov, Daniel Zamfir, vă prezintă ce măsuri s-ar mai putea adopta.

„O serie de activități nu se vor mai putea desfășura. Aici putem vorbi despre tot ce înseamnă organizarea de spectacole în aer liber, nu se mai poate participa la cinematografe sau alte activități de genul acesta”, transmite telefonic prefectul.

Tudor, antreprenor și proprietar de restaurante, speră că nu va trebui să pună din nou lacătul pe afacerea sa. Tocmai de aceea se străduiește să respecte toate măsurile impuse de autorități.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Situația în care ne aflăm acum este din cauza oamenilor și a lipsei de respect față de regulile impuse. Am doi angajați care nu sunt vaccinați și le-am spus că dacă vor să mai lucreze în cadrul companiei mele, să se vaccineze. Nu este o discriminare, dar e vorba și de siguranța clienților mei și a angajaților mei”, declară acesta pentru Aleph News.

În Timiș, rata de infectare a depășit pragul de șase cazuri la mie, în două localități. Iar Timișoara este primul oraș în care mergi doar cu certificatul COVID.

Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș, transmite către Aleph News, „asta înseamnă că fiecare cetățean trebuie să aibă certificatul verde care să ateste ori vaccinarea, ori un test negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, sau să ateste că este aflat între a 15-a și a 180-a zi de la ieșirea din boală.

RATA DE INFECTARE ÎN JUDEȚUL ILFOV

  • 5,94 – Mogoșoaia
  • 4,18 – Corbeanca
  • 4,10 – Bragadiru
  • 4,04 – Brănești
  • 3,71 – Voluntari