• Mai multe imagini cu pacienți internați într-un spital din orașul italian Cremona au fost publicate în presa locală.
  • Premierul Giuseppe Conte i-a îndemnat pe italieni să respecte regulile de autoizolare pentru a proteja sănătatea familiei și  a prietenilor.
  • 16 milioane de oameni sunt în carantină la domiciliu în Italia.
FOTO: Piazzapulita

Mai multe imagini cu pacienți internați într-un spital din Cremona, infectați cu noul coronavirus, au apărut în presa italiană. Bolnavii sunt intubați, iar medicii poartă costume de protecție, mănuși, ochelari de protecție și măști chirurgicale, potrivit Daily Mail.

Unii pacienți sunt întinși pe burtă pe paturile de spital. Cercetătorii cred că le măresc astfel șansele de supraviețuire prin îmbunătățirea nivelului de oxigen din sânge.

FOTO: Piazzapulita

Spitalul este în regiunea Lombardia, locul unde sunt impuse cele mai stricte măsuri privind carantina dintr-o țară în afara Chinei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a îndemnat cetățenii să urmeze măsurile draconice impuse.

„Nu trebuie să ne eschivăm de la aceste mărsuri, trebuie să ne gândim să ne protejăm sănătatea noastră, a celor iubiți, a părinților, dar mai ales sănătatea bunicilor”, a declarat șeful executivului italian.

În Italia s-au înregistrat peste 7.300 de cazuri de contaminări cu Covid-19, iar numărul morților a ajuns luni la 366, iar 16 milioane de oameni se află în carantină, în peninsulă.

Zborurile din Italia către România dar şi din ţara noastră către peninsulă sunt suspendate

De asemenea, operatorii de transport aerian trebuie să informeze cetăţenii care vin din zonele de risc că vor intra direct în carantină atunci când vor ajunge în ţara noastră, a anunțat Marcel Vela, ministrul de Interne.

Mai mult, Marcel Vela a susţinut că cetăţenii străini care vin din zonele de risc nu vor mai fi lăsaţi în avion.

„Operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud Către România cu escală.”

Cei care ajung în ţara noastră pe cale terestră din zonele de risc vor intra, de asemenea, în carantină, a susţinut Marcel Vela.

Foto: Piazzapulita.