• Guvernul canadian va permite bolnavilor de cancer, în fază terminală, să se trateze cu ciuperci halucinogene.
  • Tratamentul cu ciuperci halucinogene ajută bolnavii de cancer să sufere mai puțin.
  • Psilocibina din ciupercile halucinogene poate vindeca depresia și anxietatea.

Guvernul canadian va permite ca patru pacienți cu cancer în fază terminală să primească terapie cu psilocibină, care se găsește în așa-numitele „ciuperci magice“ – ciupercile halucinogene, scrie CNN.

Astfel, bolnavii vor suferi mai puțin și vor suporta mai ușor anxietatea și depresia, boli pe care le dezvoltă pacienții care au cancer. Decizia vine după ce vreme de 46 de ani substanța a fost interzisă în Canada.

Laurie Brooks, un pacient în stadiu terminal care va beneficia de tratament, și-a exprimat recunoștința pentru aprobarea ministrului Sănătății, Patty Hajdu: „Având în vedere durerea și anxietatea de care sufăr înseamnă foarte mult pentru mine și sunt emoționată astăzi, la aflarea veștii. Sper că acesta este doar începutul și că, în curând, toți canadienii vor putea accesa psilocibina în scop terapeutic, pentru a-i ajuta la tratarea suferinței cu care se confruntă, fără a fi nevoie să solicite guvernului luni întregi să obțină permisiunea“.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Thomas Hartle, un alt pacient, a spus că faptul că se gândește zilnic la decesul său inevitabil i-a declanșat anxietatea: „Crește ritmul cardiac. Te face să te simți îngrozitor“. El a adăugat că medicamentele sale anti-anxietate nu îl ajută cât de mult își dorește.