• Spitalele de stat bat pasul pe loc în campania de vaccinare
  • Privatul s-a mobilizat şi a început să-şi vaccineze personalul
  • DSP-urile vor evalua decă o clinică privată poate sau nu să vaccineze

În timp ce spitalele de stat bat pasul pe loc, cei din privat sunt pregătiţi şi au început deja să-şi vaccineze personalul. La Braşov, spitalul Sfântul Constantin are un un cabinet alocat doar pentru vaccinare.

Cristina Pușcașu, medic Spitalul Sf. Constantin Braşov: „Există spaţiul în care se depozitează vaccinul. Suntem în faza 1, doar personalul medical. În condiţiile în care se va considera necesar suntem dispuşi să ajutăm, practic să îngrijim aceşti pacienţi”

Spitalele private au anunțat deja că vor să sprijine campania naţională de vaccinare. Asta vrea și Viorel Blăjuț, care are o rețea de clinici la Iași.Între timp, își vaccinează medicii și asistenții.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Viorel Blăjuț, proprietar reţea privată de spitale din Iaşi: „Dacă vom fi solicitaţi şi pentru vaccinarea altor categorii de populaţie noi vom sta la dispoziţa DSP-ului. În orice clipă dacă avem vaccinurile putem vaccina şi alte categorii de persoane în afara personalului. „

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, spune că privații au liber la înființarea centrelor de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Nu a existat o restricţionare a centrelor medicale private în a organiza centre de vaccinare. Singura problemă a fost legată de asigurarea unui circuit epidemiologic funcţional. Decizia de a se înfiinţa un centru de vaccinare într-o unitate privată nu-mi aparţine, ci este la propunerea direcţiilor de sănătate publică care au evaluat sitauaţia la faţa locului.”

Autorităţile îţi mai spun că te vei putea vaccina în privat atunci când reţelele îşi vor pune la punct tot ce ține de logistică şi organizare.

Flavius Cioca, director DSP Timiş: „Vom şi da curs acestor solicitări, în măsura în care vor reuşi să configureze un circuit separat al persoanelor care vin să se vaccineze, faţă de pacienţii care în mod uzual accesează acele utilităţi. Nu am primit deocamdată pentru vaccinarea cadreloro medicale, ci strict pentru etapa a doua, când vorbim de populaţia vulnerabilă şi personalul esenţial”