În ultimele șapte zile, numărul cazurilor COVID-19 s-a dublat. Oficial INSP: Dacă o ținem tot așa, în octombrie depășim 15.000 de cazuri pe zi

o asistenta intr-un spital covid din new delhi, india. Spitalele din India fac cu greu față pandemiei de COVID. Foto: Profimedia
  • Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă.
  • „Undeva la finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi dacă o ținem tot așa ceea ce nu am avut în valurile precedente”, a spus Adriana Pistol.
  • Potrivit reprezentantei Institutului Național de Sănătate Publică în ultimele șapte zile numărul cazurilor COVID 19 s-a dublat.

Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), susține că în România s-ar putea ajunge la peste 15.000 de cazuri de infectare în fiecare zi dacă oamenii nu se vaccinează și nu respectă regulile anti-COVID.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă.

„Undeva la finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi dacă o ținem tot așa ceea ce nu am avut în valurile precedente”, a spus Adriana Pistol.

Potrivit reprezentantei Institutului Național de Sănătate Publică în ultimele șapte zile numărul cazurilor COVID 19 s-a dublat.

Este o creștere bruscă explicată prin numărul mic de persoane vaccinate, transmiterea comunitară și nerespectarea măsurilor anti-COVID.