• Amazon a declarat că “vânzătorii terți încă găsesc metode de a aduce produse periculoase pe site”
  • Consumatorii de înălbitor susțin că au băut substanța în ciuda avertizărilor și că le este mai bine
  • Au fost înregistrate 16.000 de cazuri de otrăvire cu dioxid de clor

În multitudinea de produse vândute pe Amazon se regăsește și înălbitorul industrial, dar care este vândut acum pentru alte scopuri decât cele pentru care este fabricat. The Guardian relatează că mii de oameni au achiziționat înăblitorul prezentat ca leac miraculos pentru Covid-19, în ciuda avertizărilor din partea specialiștilor.

Produsele sunt vândute de persoane terțe, nu direct de Amazon, iar platforma americană spune că face eforturi pentru a le elimina.

CD Kit și NatriChlor sunt tipurile de soluții pe baza de clor care se regăsesc la vânzare, pe a căror etichetă scrie “nu sunt comercializate pentru uz intern”.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Totuși, comentariile clienților la aceste produse au explodat. Apar tot mai multe persoane care susțin că soluția pe baza de clor i-a ajutat impotriva Covid-19.

De exemplu, un cumpărător a scris că el și familia lui au început să-și administreze înălbitor imediat după ce pandemia de coronavirus a lovit Statele Unite. ”Mulți oameni încă nu cred, dar eu sunt sigur că ne-a ajutat mult”, a comentat bărbatul.

Autoritățile americane au înregistrat peste 16.000 de cazuri de otrăvire cu dioxid de clor. Dintre acestea, 2.500 de cazuri sunt copii sub 12 ani. Mulți dintre aceștia au suferit reacții adverse grave.

Alte decese ale oamenilor care au băut înălbitor că leac miraculos au fost anunțate în America de Sud, inclusiv în Argentina, unde un copil 5 ani a murit în august, fiindu-i administrat dioxid de clor ca remediu la coronavirus.