• O sută de milioane de doze suplimentare de viitoare vaccinuri Covid-19 au fost rezervate țărilor sărace
  • Vaccinurile vor fi vândute la un preț maxim de 3 dolari pe doză
  • Vaccinul AstraZeneca va fi pus la dispoziția a 61 de țări

La începutul lunii august, Gavi și Fundația Bill & Melinda Gate au anunțat deja o colaborare cu Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume în volum, pentru a livra 100 de milioane de doze, scrie lefigaro.fr.

Vaccinurile vor fi vândute la un preț maxim de 3 dolari pe doză.

Dezvoltate de companiile farmaceutice suedez-britanice AstraZeneca și American Novavax, acestea vor fi apoi fabricate de SII, care le va dona coaliției împotriva coronavirusului lansat de OMS și numit Covax (Covid-19 Vaccine Global Access; acces global la vaccin împotriva Covid-19).

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Această colaborare va permite institutului indian să își mărească capacitatea de producție astfel încât, odată ce unul sau mai multe vaccinuri au obținut aprobarea de reglementare și unda verde de la OMS, dozele să poată fi distribuite în țările cu venituri mici și medii până în prima jumătate a anului 2021.

Ca parte a acestei colaborări, potențialul vaccinului AstraZeneca va fi pus la dispoziția a 61 de țări, în timp ce cel al Novavax va fi disponibil pentru toate cele 92 de țări susținute de mecanismul Covax.