• În prezent, în România sunt 11 cazuri confirmate cu noua tulpină
  • O femei de 43 de ani și un bărbat de 53 de ani au fost confirmați luni cu noua tulpină
  • Femeia lucrează la Școala 28 din București, devenită focar după ce mai multe persoane angajate aici s-au infectat. Boala a fost confirmată prima dată la un îngrijitor al unității de învățământ

Încă două persoane au fost confirmate cu tulpina britanică a coronavirsului. Este vorba despre o femeie de 43 de ani și un bărbat de 53, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății (MS) a fost informat astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7 care provin din focarul deja confirmat de la aceeași școală din București”, anunță MS.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală, precizează sursa citată.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Anterior, în 27 ianuarie, au mai fost confirmate două cazuri de infectare cu această tulpină, care au legătură cu focarul de la Școala 28 din București.

Primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină nouă a apărut, în România, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate.

Apoi, noi cazuri au apărut în Bucureşti, la Şcoala 28, iar ulterior un caz în Suceava şi altul în Constanţa.

În prezent, în România sunt 11 cazuri confirmate cu noua tulpină.