Încă un spital din România a rămas fără locuri la ATI. Medicii încearcă să găsească soluții

În cazul unor urgențe, în secție mai poate fi instalat doar un pat, iar altă soluție este transferarea unor pacienți în alte județe. Sursa: Profimedia
  • Secția de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19 de la Spitalul Județean este plină
  • În cazul unor urgențe, în secție mai poate fi instalat doar un pat
  • O altă soluție este transferarea unor pacienți în alte județe

Secția de Terapie Intensivă dedicată bolnavilor de Covid-19 de la Spitalul Județean din Brăila este plină. Cele opt paturi sunt ocupate de pacienți în stare gravă, iar conducerea spitalului caută soluții pentru a găsi noi spații. În spitalul nu mai sunt locuri decât pentru bolnavii cu forme ușoare.

Secția de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19 de la Spitalul Județean din Brăila este plină. Opt paturi sunt ocupate de pacienți, iar medicii încearcă să găsească soluții ca să suplimenteze locurile. În cazul unor urgențe, în secție mai poate fi instalat doar un pat, iar altă soluție este transferarea unor pacienți în alte județe.

Nu mai sunt locuri, avem opt paturi ocupate din opt. Cum se eliberează un loc, vine imediat altcineva. Dacă va fi nevoie, am mai putea să facem un loc, atât este posibil. Dacă vom fi depășiți, vom înștiința Centrul Naţional de Coordonare, asta ca să transferăm pacienții la alte unități medicale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu.

În spitalul brăilean mai sunt internați 200 de pacienți cu forme ușoare și medii ale bolii. De asemenea, unitatea medicală are încă 50 de paturi goale pentru astfel de cazuri.

În ultimele trei zile la Brăila au fost raportate 10 decese și peste o sută de noi infectări cu virusul SARS CoV-2. De la începutul epidemiei în județul Brăila au fost înregistrate 3.107 cazuri de infectare şi 137 de decese.