Încărcătura virală provocată de varianta Delta este de 300 de ori mai mare faţă de varianta iniţială. Explicația cercetătorilor sud-coreeni

Un medic care efectuează un test coronavirus. Sursa Foto: HEPTA
  • Persoanele infectate cu varianta Delta au încărcătură virală mai mare decât cele infectate cu varianta originală.
  • O încărcătură virală mai mare înseamnă că virusul se transmite mult mai uşor.
  • Responsabil sanitar sud-coreean: „Credem că rata ei de transmitere este de 1,6 ori mai mare faţă de varianta Alpha”

Persoanele infectate cu varianta Delta au încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele infectate cu varianta originală atunci când sunt observate primele simptome, constată un studiu sud-coreean, transmite Reuters.

Totodată, potrivit cercetărilor, încărcătura virală scade apoi treptat, ajungând să fie până la 30 de ori mai mare după patru zile şi de peste 10 ori mai mare după nouă zile, pentru ca după 10 zile nivelul ei să fie comparabil cu cel al altor variante ale coronavirusului.

Așadar, o încărcătură virală mai mare înseamnă că virusul se transmite mult mai uşor de la o persoană la alta, crescând astfel numărul îmbolnăvirilor şi al spitalizărilor.

Responsabil sanitar sud-coreean, Lee Sang-won: „Dar aceasta nu înseamnă că varianta Delta este de 300 de ori mai contagioasă. Credem că rata ei de transmitere este de 1,6 ori mai mare faţă de varianta Alpha şi aproximativ dublă faţă de varianta originală”