• Pacienții asimptomatici, care stau în izolare acasă, nu mai trebuie să se retesteze după cele 14 zile
  • Medicii de familie sunt cei care stabilesc dacă pacienții asimptomatici sunt vindecați
  • Cel mai important aspect din document este stabilirea traseului pacientului confirmat pozitiv

De astăzi, spitalele au noi proceduri pentru internarea și circuitul pacienților suspecți sau bolnavi de COVID. Pacienții asimptomatici, care stau în izolare acasă, nu mai trebuie să se retesteze după cele 14 zile, iar vindecarea lor este stabilită de medicii de familie.

În noul ordin al Ministrului Sănătății sunt reguli mai clare pentru DSP-uri când vine vorba de situații de risc epidemiologic. Cel mai important aspect din document este stabilirea traseului pacientului confirmat pozitiv.

„Pacientul care nu se simte bine va trebui să stea acasă, apoi să sune la 112 și la medicul de familie. O ambulanță îl va prelua și îl va duce la o unitate medicală unde va fi evaluat. Dacă are simptome grave, va fi internat, unde i se vor acorda îngrijiri medicale și i se va face testul Covid. Dacă în schimb are simptome uzuale, cei de la DSP îi vor face testul, iar apoi tot DSP îi va spune dacă este infectat sau nu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Pacienții care sunt confirmați pozitiv vor fi redirecționați către ambulanță care îi va transporta la spital.

Pacientul care prezintă simptomatologie Covid, iar medicul poate să vadă asta la un computer tomograf, chiar daca testul e negativ, va fi tartat exact ca un pacient infectat, urmând ca testul să fie repetat după 48 de ore.

În ceea ce privește pacientul asimptomatic, acesta va fi izolat fie acasă, fie la spital, dar asta rămâne la latitudinea medicului”, a explicat Ana Maria Rus, corespondent Aleph News.