• Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 transmite că, începând cu 26 ianuarie, copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor putea fi vaccinați.
  • Prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 va fi livrată până pe 25 ianuarie.
  • Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează asupra modalităților de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani.

Potrivit CNCAV, vaccinarea pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani se va desfășura începând cu data de 26 ianuarie 2022.

În perioada 21 – 25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este vorba despre 114 000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată.”, se arată într-un comunicat emis luni de Ministerul Sănătății.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De asemenea, CNCAV a transmis că, de marți, 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie.

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.