• Incidența COVID-19 în Capitală este 2,89 la mia de locuitori
  • Grupul de Comunicare Strategică a oferit explicații referitoare la calcularea ratei de incidență la 14 zile
  • Din numărul total de noi cazuri pozitive din ultimele 14 zile se scade numărul total de cazuri din focare și se raportează la populație
  • Pentru București, din 6.797 noi cazuri s-au eliminat cazurile din focare, 447 la număr, iar raportarea s-a făcut la o populație de 2.196.979

Pentru a stabili rata de incidență a infectărilor din ultimele 14 zile, Grupul de Comunicare Strategică, dar și INSP, au folosit metode de calcul diferite, iar datele oferite au fost contradictorii.

Grupul de Comunicare Strategică a explicat azi modalitatea prin care rata de incidență pentru București a fost calculată. În ultimele 14 zile, în Capitală s-au înregistrat 2.89 cazuri la mia de locuitori, fapt ce a determinat redeschiderea la capacitate redusă a restaurantelor, cinematografelor și teatrelor.

Autoritățile spun că din numărul total de noi cazuri pozitive din ultimele 14 zile se scade numărul total de cazuri din focare și se raportează la populație.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Pentru București, din 6.797 noi cazuri s-au eliminat cazurile din focare, 447 la număr, iar raportarea s-a făcut la o populație de 2.196.979. A rezultat o rată de incidență de 2.89 cazuri la mia de locuitori.