Rata de infectare urcă puternic în Bucureşti şi depăşeşte sâmbătă 8 la mie. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti ar trebui să se reunească din nou, după ce Guvernul aprobă, sâmbătă, noile măsuri ale CNSU.

În aceste condiţii, urmează să fie luate noi măsuri restrictive, după ce Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti ar urma să se reunească din nou.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti aşteaptă şedinţa Guvernului de sâmbătă, care va aproba noile măsuri ale CNSU.

Recomandări

JO24: CEL MAI MARE DISPOZITIV DE SECURITATE
25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT

Vineri, CMBSU a decis noi restricţii, după ce rata de incidenţă a ajuns la 7,68 de cazuri la mia de locuitori. Printre măsurile adoptate se numără carantina de noapte pe weekend, măsură de la care sunt exceptate persoanele vaccinate, închiderea cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi interzicerea concertelor.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De asemenea, activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.