• În India, un număr tot mai mare de cazuri de infecție fungică periculoasă și potențial fatală afectează fie persoanele care au Covid-19, fie pe cei care s-au vindecat recent de boală
  • Afecțiunea, cunoscută sub numele de mucormicoză sau „ciuperca neagră”, are o rată a mortalității ridicată
  • Tratarea cu steroizi a bolnavilor de COVID-19, unul dintre factorii de risc
  • Infecția fungică era deja prezentă înainte de pandemie

„Ciuperca neagră” este cauzată de un mucegai care prosperă în medii umede și care poate ataca sistemul respirator, inclusiv creierul, transmite Nytimes.com.

Condiția este una rară, dar experții medicali din India spun că mult mai vulnerabili sunt pacienții care suferă de COVID-19 și al căror sIstem imunitar este slăbit sau prezintă alte afecțiuni, în special diabetul.

Alți experți asociază infecția fungică cu folosirea frecventă a steroizilor pentru a trata pacienții spitalizați cu coronavirus. Un alt factor ar putea fi faptul că multe familii aplică oxigenoterapia acasă, fără să respecte o igienă adecvată, din cauza cu spitalelor supraaglomerate de bolnavi care suferă de COVID-19.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În statul Maharashtra, din vestul Indiei, acolo unde se află și centrul comercial din Mumbai, presa locală a raportat că aproximativ 200 de pacienți care s-au vindecat de COVID-19 erau tratați pentru mucormicoză, iar opt dintre ei au murit.

În statul Gujarat, guvernul a ordonat alocarea unor secții separate în spitale pentru tratamentul infecției și cumpărarea a 5.000 de doze de amfotericină B, un medicament folosit în tratament. 

Au fost raportate cazuri de infecție fungică incluisv în capitala țării, New Delhi. Experții în sănătate monitorizează îndeaproape situația.

„Este o ciupercă care are o legătură strânsă cu diabetul. Dacă pacientul nu este diabetic, este foarte neobișnuit ca persoana respectivă să aibă mucormicoză”, spun specialiștii din domeniul sănătății din India.