• Numărul cazurilor Omicron a ajuns la 21 în India.
  • 51% din populația Indiei este vaccinată cu schema completă împotriva COVID-19.
  • Un chirurg indian anunță că varianta Omicron este în curs de desfășurare la ei în țară.

Reuters anunță o creștere a cazurilor de infectare cu varianta Omicron, numărul acestora ajungând la 21 în India în weekend. Autoritățile îndeamnă populația să se vaccineze. Statul vestic Rajasthan a raportat cel mai mare număr de cazuri Omicron, cu nouă, urmat de opt în Maharashtra, două în Karnataka și câte unul în Gujarat și în capitala New Delhi.

„Locuitorii din Delhi trebuie să se vaccineze complet, să poarte o mască și să mențină distanța socială”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Satyendar Jain. Acesta a precizat că primul pacient Omicron din oraș este tratat într-un spital de stat. 51% dintre cei 944 de milioane de adulți sunt vaccinați complet împotriva Covid-19 și cel puțin 85% dintre ei au primit prima doză de vaccin.

„Răspândirea în comunitate este în desfășurare”, spune un chirurg indian

India a raportat joi primele două cazuri de Omicron în statul Karnataka din sudul țării, una dintre persoanele infectate neavând antecedente recente de călătorie. Majoritatea celorlalte cazuri au fost înregistrate la persoane care au venit recent din străinătate, dar medicii au declarat că virusul mutant se răspândește deja și în populația locală.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Omicronul este aici, răspândirea în comunitate este în curs de desfășurare”, a transmis pe Twitter chirurgul Arvinder Singh Soin, care a tratat pacienți cu COVID-19. India a raportat 8.895 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total la 34,64 milioane. Numărul deceselor a crescut cu 211, ajungând la 473.537.