• Indonezia a ales să vaccineze prioritar populaţia activă, cu vârste între 18 şi 59 de ani
  • Abordarea diferită va putea fi folosită pentru a face o comparaţie cu ţările care vaccinează prioritar vârstnicii
  • Guvernul doreşte să obţină prin metoda diferită imunitate de turmă

Toate statele au urmat o strategie asemănătoare pentru administratrea vaccinului, mai puţin Indonezia.

Țara se diferenţiază de altele prin vaccinarea persoanelor din câmpul muncii înaintea celor bătrâni.

Datele insuficiente despre efectele vaccinului produs de Sinovac asupra bătrânilor i-a făcut pe indonezi să vaccineze întâi populaţia de 18 şi 59 de ani.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Guvernul speră ca populaţia să dezvolte imunitatea de turmă în urma vaccinării tinerilor. 181,5 milioane de locuitori ar trebui să primească vaccinul pentru ca ţara să obţină imunitate colectivă.

Dacă Indonezia vaccina bătrânii prima dată ajungeau la o risipă de 15%, având în vedere dozele duble.

Radu Ţincu, medic primar la ATI, ne vorbeşte despre decizia Indoneziei şi dacă în România această măsură ar fi funcţionat.

“Fiecare ţară îşi creionează propria politică de vaccinare care trebuie să ţină cont de mai multe aspecte. Pentru Europa în care avem o populaţie îmbătrânită în cea mai mare parte a Europei, este evident că o contaminare masivă a persoanelor vârstnice va determina un procent semnificativ de forme severe de boală.

Din punctul meu de vedere, s-a început corect vaccinarea persoanelor care se află la risc pentru că ele sunt cele care vor colmata, vor bloca sistemul de sănătate publică.

Nu aş fi procedat la fel ca Indonezia. Aş fi considerat că trebuie să vaccinăm personalul medical pentru că el este expus şi se află la risc. România nu îşi permite zeci de cadre medicale îmbolnăvite care să fie scoase din activitate şi în felul ăsta deficitul să se accentueze”, a comentat Radu Ţincu, Medic Primar ATI la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.