• Timișoara și 4 comune limitrofe sunt în carantină în perioada 8-22 martie.
  • Sunt închise terasele, școlile și sălile de sport.
  • Localnicii ies din casă doar cu motive bine întemeiate.

Timișoara suferă. Carantina e degeaba. Infectarea cu COVID-19 a crescut după 10 zile în care orașul a fost închis.

Capitala vestului e în carantină din 8 martie. Atunci, erau 7,49 bolnavi la o mie de locuitori.

După zece zile, rata e de 8,15 la mie. Spitalele sunt pline de pacienți cu COVID. Autoritățile caută soluții pentru cresterea numărului de paturi ATI.

Alin Nica, președinte Consiliu Județean Timiș: „În timp ce restaurantele și sălile de fitness din Timiș sunt închise de șase luni, […] oamenii încearcă să ocolească restricțiile mergând în Arad, unde spațiile sunt deschise”

Timișoara a deschis primul centru ce vaccinare cu program non-stop din România.

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara: „Sunt oameni care au un job cu ture de zi, sunt oameni care au job în trei ture, sunt oameni care au job cu ture de noapte. Noi vrem ca aceştia să poată şti că oricând au timp liber, sau oricând pot dânşii, se pot programa şi veni fără nicio problemă, să se vaccineze la noi.”

Județul Timiș a vaccinat peste 89.400 de oameni Mai sunt în depozite mai mult de 200.000 de doze de vaccin din toate serurile. La noul centru se va folosi doar ser de la Pfizer.

Flavius Cioca, directorul DSP Timiş: „Suntem într-o luptă contra-cronometru să vaccinăm cât mai mulţi oameni şi, implicit, să salvăm cât mai multe vieţi. Acest vaccin este cel care îţi conferă imunitate, în perioada cea mai scurtă de timp, dintre vaccinurile autorizate în Uniunea Europeană.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA