• Unele clinici s-au pregătit cu un set special de analize post-Covid
  • Doctorul Mihai Ungureanu, specialist în medicină internă, spune că infecția cu virusul SARS-CoV-2 poate să declanșeze sau să agraveze o boală cronică
  • Prețul unui pachet de analize post-Covid este în jur de 400 de lei

Chiar dacă te-ai vindecat de COVID, trebuie să fii în continuare precaut. Doctorul Mihai Ungureanu, specialist în medicină internă, spune că infecția cu virusul SARS-CoV-2 poate să declanșeze sau să agraveze o boală cronică. Așa că unele clinici s-au pregătit cu un set special de analize post-Covid.

Mihai Ungureanu, medic specialist la clinica de diagnostic GRAL: „Aceste investigații post-Covid, e vorba în primul rând de niște analize de laborator care se fac din sânge. Lista a fost stabilită în primul rând de medicii infecționiști pe baza experienței evoluției bolilor din spital.”

Când vine vorba de sănătate, mulți oameni nu se uită la bani. Așa că în cazul unei infecții cu SARS-CoV-2 sunt persoane care iau în calcul această variantă de analize. Iar prețul nu ar fi o problemă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cocora Elena, inspector de specialitate: „Da, sunt dispusă să le fac pentru că sunt pentru sănătatea mea și este foarte important să facem aceste investigații. Depinde acum de fiecare persoană, pentru mine nu este foarte ridicat, dar nici foarte scăzut, ne vom conforma, ne vom strădui să le facem pentru că trebuie.”

Crina este soție și mamă. După ce a trecut prin COVID împreună cu familia, și-a verificat atent sănătatea.

Crina Petre, antreprenor: „A fost o serie de analize de sânge după care a venit partea de discuție cu un medic specialist. Iar la final am avut confirmarea că suntem ok cu toții.”

Deocamdată, serviciul de analize post-COVID-19 este nou și puțină lume știe de el. Dar ar trebui să afle toți cei care au învins virusul.

Robert Șerban, director Gral Medical: „Oamenii abia acum realiează că e posibil ca în urma acestei treceri prin această boală să aibă anumite probleme, să rămână cu anumite probleme și cum să rezolve această problemă care-i apare.”