Infecţiile intraspitaliceşti, ascunse sub preș: „Sunt puţine şi nu au nicio legătură cu realitatea”

Nu cred că vom putea afla vreodată câte infecţii nosocomiale au fost la pacienţii care au decedat cu Covid 19! O spune și medicul infecţionist Andrei Rogoz.

Expertul îţi explică faptul că în România infecţiile raportate oficial de spitale sunt puţine şi nu au nicio legătură cu realitatea.

Asta în caz că există aceste raportări. Îţi spun asta pentru că nici anul trecut, şi nici acum, în timpul epidemiei, spitalele bucureştene nu au mai raportat infecţii nosocomiale.

De parcă bacteriile ar fi dispărut din saloane şi lucrează de acasă.

Dr. Andrei Rogoz, medic infecţionist: „Noi am plecat de la nişte valori infime raportate oficial, 0, 2%, înainte de Colectiv şi de scandalul care a mai readus în atenţia publicului această noţiune de infecţie nosocomială, după aceea s-a înregistrat o creştere până la 0.5%. O rată obişnuită raportată este de 5%!. Microbi de spital contactaţi, foarte rezistenţi, pe parcursul unei internări, acele raportări nu s-au îmbunătăţit.”

Spitalele din țară care au raportat, totuși, infecțiile specifice unei unități sanitare au dat un număr greu de crezut.

În primele 3 luni ale acestui an, în 41 de judeţe, ar fi fost găsite aproape trei mii cinci sute de infecţii nosocomiale. Cele mai multe dintre ele au apărut în secţiile de Terapie Intensivă şi la chirurgie.

Asta înseamnă că în fiecare spital din țara asta, în 3 luni, 5-6 pacienți au luat bacterii.

Exit mobile version