• Infecţionistul Octavian Jurma vine cu o idee revoluţionară
  • Octavian Jurma crede că, până la urmă, cei care se vaccinează fac un efort mai mare decât medicul care îi vaccinează
  • În opinia acestuia, este o ideea proastă să fie plătiţi medicii de familie pentru vaccinare, pentru că alimentează suspiciunea că medicul îi vaccinează pentru bani

Infecţionistul Octavian Jurma vine cu o idee revoluţionară. În loc să fie plătiţi medicii de familie pentru vaccinări, banii să fie daţi persoanelor care se vaccinează.

„Am o idee mai bună decât să plătim un bonus pentru fiecare inoculare medicilor de familie. Haideţi să dăm banii ăştia celor care se vaccinează!”, scrie pe Facebook infecţionistul.

Octavian Jurma crede că, până la urmă, cei care se vaccinează fac un efort mai mare decât medicul care îi vaccinează şi îşi asumă şi nişte „riscuri eroice, dacă ascultăm negaţioniştii”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Ne costă tot 100 de lei pe vaccinare, dar vom avea cu siguranţă rezultate mult mai bune. Dar asta ar fi un beneficiu pentru cei vaccinaţi şi în România nu discriminăm repetenţii, discriminăm doar premianţii”, adaugă medicul.

În opinia acestuia, este o ideea proastă să fie plătiţi medicii de familie pentru vaccinare, pentru că alimentează suspiciunea că medicul îi vaccinează pentru bani şi îi scade autoritatea şi credibilitatea: „inhibă atât medicul, cât şi pacientul. Medicii sunt deja plătiţi pentru a avea grijă de sănătatea pacientului, lucru care include vaccinarea şi în cazul altor boli contagioase”.