• Firma care a produs lotul de înghețată a folosit lapte praf importat din Noua Zeelandă și zer importat din Ucraina.
  • Tianjin Daqiaodao a anunțat că cei 1.662 de angajați ai săi au fost plasați în carantină.
  • Virusolog: Cel mai probabil este rezultatul condițiilor de igienă la fabrică

Autoritățile din China afirmă că au descoperit urme de Covid-19 pe înghețată, iar acum încearcă acum să identifice persoanele care au intrat în contact cu lotul contaminat, transmite Independent.

Toate loturile produse de Tianjin Daqiaodao Food au fost sigilate și confiscate. Mostrele de pe trei înghețate au fost trimise la centrul municipal pentru controlul bolilor în această săptămână – și toate au fost testate pozitiv la Covid.

Investigațiile epidemiologice efectuate până acum indică faptul că firma care a produs lotul de înghețată a folosit lapte praf importat din Noua Zeelandă și zer importat din Ucraina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Totodată, Tianjin Daqiaodao a anunțat că cei 1.662 de angajați ai săi au fost plasați în carantină urmând să fie testați. Dintre aceștia, 700 au fost deja testați negativ.

Dr. Stephen Griffin, virusolog la Universitatea Leeds, susține că incidentul nu ar trebui să genereze „panică”.

„Probabil că nu trebuie să ne panicăm că fiecare bucată de înghețată va fi brusc contaminată cu coronavirus. Cel mai probabil este rezultatul condițiilor de igienă la fabrică”, a declarat virusologul pentru Sky News.