• Numărul mare de decese din ultima perioadă a dus la o lipsă acută de locuri în cimitirele din Botoșani.
  • Autoritățile au cumpărat un excavator pentru a săpa mormintele celor care mor, mai ales că numărul deceselor s-a dublat, odată cu amploarea pe care a luat-o valul patru al pandemiei.
  • Numărul deceselor a cresut exponențial la Botoșani. Dacă până acum aveau loc cinci sau șase înmormântări în fiecare zi, în ultima perioadă acestea depășesc cifra zece.

Numărul mare de decese din ultima perioadă a dus la o lipsă acută de locuri în cimitirele din Botoșani.

Autoritățile au cumpărat un excavator pentru a săpa mormintele celor care mor, mai ales că numărul deceselor s-a dublat, odată cu amploarea pe care a luat-o valul patru al pandemiei, scrie Monitorul de Botoșani

Pe 12 octombrie au fost 14 înhumări. Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră deoarece trebuiau săpate şapte gropi. Celelalte familii aveau deja locuri concesionate”a declarat Marinela Vieru, directorul SPAPOC, pentru publicația citată.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Numărul deceselor a cresut exponențial la Botoșani. Dacă până acum aveau loc cinci sau șase înmormântări în fiecare zi, în ultima perioadă acestea depășesc cifra zece.

Municipalitatea încearcă să găsească soluții pentru această problemă, iar în prezent are loc licitația prin care se dorește extinderea Cimitirului Eternitatea din oraș.

Municipiul Botoşani se confruntă cu o acută lipsă de locuri de înhumare în ambele cimitire ale oraşului. Singura posibilitate de rezolvare a problemei este extinderea Cimitirului Eternitatea, pe terenul proprietate a Consiliului Local. Terenul în suprafaţă de 77.928 de metri pătraţi este adiacent vechiului cimitir şi, prin lucrări de sistematizare, se poate alipi construcţiei existente. Etapa I se referă la o suprafaţă de 55.600 de metri pătraţi. Acest teren se află într-o zonă nesistematizată şi, prin lucrări de protecţie cu arbori, arbuşti se poate amenaja o aripă a cimitirului existent”, potrivit informațiilor din anunțul publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.