• Chirurgia pe creier, folosind inteligența artificială, ar putea fi posibilă în doi ani, făcând-o mai sigură și mai eficientă, spune un neurochirurg.
  • Dezvoltat la University College London, sistemul A.I. evidențiază tumorile mici și structurile critice, cum ar fi vasele de sânge din centrul creierului.
  • Sistemul A.I. a analizat peste 200 de videoclipuri cu acest tip de intervenție chirurgicală hipofizară, atingând, în 10 luni, un nivel de experiență pe care un chirurg l-ar dobândi în 10 ani.

Chirurgia pe creier, folosind inteligența artificială, ar putea fi posibilă în doi ani, făcând-o mai sigură și mai eficientă, spune un neurochirurg al University College London, conform BBC.

Chirurgii stagiari lucrează cu noua tehnologie A.I., pentru a învăța operații mai precise pe creier în gaura cheii.

Dezvoltat la University College London, sistemul A.I. evidențiază tumorile mici și structurile critice, cum ar fi vasele de sânge din centrul creierului. Guvernul britanic spune că ar putea fi „un adevărat avantaj” pentru asistența medicală din Marea Britanie.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Operația pe creier este precisă și minuțioasă, un milimetru în direcția greșită ar putea ucide un pacient instantaneu.

Evitarea lezării glandei pituitare, de dimensiunea unui strugure, în centrul creierului, este esențială. Controlează toți hormonii organismului, și orice problemă cu ea poate provoca orbire.

Medicii consideră A.I. o revoluție în medicină

Sistemul A.I. a analizat peste 200 de videoclipuri cu acest tip de intervenție chirurgicală hipofizară, atingând, în 10 luni, un nivel de experiență pe care un chirurg l-ar dobândi în 10 ani.

„Chirurgii ca mine, chiar dacă sunt foarte experimentați, pot, cu ajutorul inteligenței artificiale, să facă o treabă mai bună pentru a găsi acea limită decât fără ea”, spune doctorul Marcus, unul dintre cei care testează operațiile A.I.

„Am putea, în câțiva ani, să avem un sistem A.I. care a văzut mai multe operații decât orice om a văzut vreodată”, a mai spus Dr. Marcus.

Citește și: