• Elevii din New York ar putea să fie implicați într-un studiu care să-i ajute pe medici.
  • Medicii și cercetătorii ar putea testa elevii și i-ar putea analiza pentru a colecta date relevante pentru un studiu COVID-19.
  • Studiul ar sta la baza unei strategii de depistare a semnelor unui focar de infecție.

Tema întoarcerii la școală este din ce în ce mai fierbinte pe măsură ce ne apropiem de începutul noului an școlar.

În New York, milioane de elevi și studenți își vor relua cursurile în săptămânile ce urmează, relatează Bloomberg.

Specialiștii spun că elevii din New York, alături de cercetători, ar putea avea șansa de a-i ajuta pe medici în contextul COVID-19.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Medicii și cercetătorii vor derula analize, vor testa elevii și vor pune la punct o strategie prin care pot identifica semnele unui focar de infecție.

Cercetătorii vor prelua aceste informații și date, le vor corela, vor analiza și le vor transforma într-un studiu amplu pe care să-l pună la dispoziția medicilor.

Specialiștii afirmă că întoarcerea la școală trebuie să însemne implicarea elevilor și a profesorilor în efortul comun de a combate pandemia de coronavirus și de a găsi soluții.

Această decizie apare în urma unui eșec experimentat de Georgia: 97.000 de copii s-au îmbolnăvit de coronavirus în ultimele două săptămâni ale lunii iulie.

Copiii s-au reîntors la școală, dar nu au fost respectate nici măcar măsurile de siguranță minime, adică purtarea măștii. Școala s-a închis și elevii s-au întors la cursurile online.

New York-ul a depus mari eforturi pentru a se stabiliza, iar întoarcerea elevilor în școli ar putea însemna mai mult decât începerea unui nou an școlar.