Într-un sezon cu două boli, nu putem preveni niciuna. De ce vaccinul antigripal este de negăsit în farmacii

  • Tătaru: „Armata va fi implicată în vaccinarea populației”
  • Iohannis: Vaccinarea întregii populații, cel mai devreme în primăvară
  • Vaccinul antigripal e de negăsit în farmacii
  • Vaccinul antigripal nu e disponibil în toate clinicile private

Ne pregătim intens de venirea vaccinului anti-COVID. 10 milioane de doze vor ajunge în primăvară, în cel mai optimist scenariu, iar pentru distribuirea lor va fi mobilizată chiar şi Armata!

După cum spunea şi domnul Preşedinte, la începutul anului viitor va veni, pentru personalul medical, vor fi mai multe tranşe, primele tranşe vor fi distribuite cu ajutorul unor anumite structuri.

Va fi implicată şi armata şi DSU-ul şi spitalele judeţene şi medicii de familie”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Unde poți găsi vaccinul antigripal

Nimic rău până aici. Doar că într-un sezon cu două boli, nu putem preveni niciuna. Vaccinul antigripal este de negăsit în farmacii.

Farmacistă: „Nu avem, nu se găsește ca sa-l putem comanda.”

Teama de COVID a făcut ca cererea să depăşească oferta. Specialiştii avertizează că infectarea cu COVID, peste un organism slăbit de gripă, poate avea consecințe dezastruoase.

„Noi momentan nu mai avem stocuri şi încă nu ştim când o să primim. Nu avem stocuri deloc în ţară şi la nicio clinică.”, precizează reprezentanții clinici Regina Maria.

Nici în spitalul Sanador nu există vaccin antigripal. „Nu am avut deloc sezonul acesta.”, spun reprezentanții.

Clinica privată Medlife se numără printre singurele unități sanitare care deține vaccinul antigripal. „Noi în clipa de faţă avem nişte pachete în care constă consultaţie plus vaccin antigripal şi ar fi 290”.