• Ioan Aurel Pop, despre pandemie: Ne-a ajutat să medităm asupra vieții. Unii intelectuali au lucrat mai bine.
  • Ioan Aurel Pop: Cred că anul acesta se va termina cu pandemia.
  • Ioan Aurel Pop: Autoritățile au înțeles că mersul la cimitir nu ne îmbolnăvește

Invitatul Marius Tucă, președintele Academiei Române ne-a vorbit despre pandemie, vaccin și nu în ultimul rând, despre ce nu trebuie să uităm – valorile identității românilor.

„Primarii ar trebui să aibă grijă ca satele să rămână sate. Eu nu aș aproba în Arges sau Muscel decât case…. cu pridvor. Sunt modele de case frumoase care sunt și confortabile.”, spune Ioan Aurel Pop.

„E o apăsare mare pe umeri. Academia este foarte importantă, este o instituție de consacrare a valorilor și pe de altă parte este o reuniune a cercetării știintifice. Are vreo 70 de instituții de cercetare și peste 2.600 de cercetători.” a spus Ioan Aurel Pop, întrebat dacă e greu să fii președintele Academiei Române.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Ioan Aurel Pop, despre pandemie

„Eu fiind istoric am să zic așa o experiență a omenirii. Oamenii se obișnuiesc și cu răul. Al Doilea Război Mondial a durat șase ani și oamenii s-au obișnuit și cu răul. Nu e foarte bine pentru că ar trebui să scăpăm de pandemie. Dar pandemia aceasta ne-a ajutat să medităm asupra vieții. Unii intelectuali au lucrat mai bine.”, adaugă istoricul.

„Mi-e greu să fac un bilanț. Cred că anul acesta se va termina cu pandemia. Fac o paralelă cu gripa spaniola, care a durat mai puțin de un an jumătate și pe vremea aceea nu se lucra la vaccin, virusurile erau puțin cunoscute. Ca analogie cred că vaccinul va ajuta foarte mult dar cred că si boala se va risipi, va trece în forme mai simple.”, a declarat Ioan Aurel Pop.

Ioan Aurel Pop: Autoritățile au înțeles că mersul la cimitir nu ne îmbolnăvește

„Ne îmbolnăvesc adunările mari dar cinstirea morților face parte din omenie. În alte părti mortul este înmormantat, e cremat și dus ramâne. Mersul la biserică nu ține neapărat de bigotism. Popoarele nordice pot să nu mearga la biserică, nu se plange nimeni. Cred că atunci când autoritățile iau măsuri, să asculte și vocea bătrânilor și a tinerilor.”

„Satul are rânduiala lui. Primarii ar trebui să aibă grijă ca satele să rămână sate. Eu nu aș aproba în Arges sau Muscel decât case…. cu pridvor. Sunt modele de case frumoase care sunt și confortabile.” a mărturisit Ioan Aurel Pop.

Ioan Aurel Pop: „Reacțiile vaccinului după 10 ani nu mă impresionează”

„Da. Din secolul al XIX-lea până acum, mai ales dacă luăm secolul XX, ar fi fost sute de milioane de morți, dacă nu ar fi existat vaccinul. Reacțiile imediate sunt în proportie de 99,99 la sută normale iar reacțiile după 10 ani nu mă impresionează.”, a spus Ioan Aurel Pop.