• Ioana Mihăilă e de părere că rata de infectare cu tulpina Delta va creaște şi în România.
  • Ministrul Sănătății a afirmat că dacă ar exista o acoperire vaccinală suficientă, nu vor exista pacienţi cu forme severe.
  • I. Mihăilă: „Incidenţa infecţiilor cu tulpina Delta este în creştere la noi în ţară”.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a afirmat, marți, că se așteaptă ca rata infectărilor cu tulpina Delta să crească în România.

„Nu putem avea o dată exactă la care valul patru va apărea sau va atinge apogeul, dar luându-ne după ceea ce s-a întâmplat în celelalte ţări – de exemplu în Marea Britanie acum avem aproximativ 45.000 de noi infectări pe zi -, având în vedere că şi incidenţa infecţiilor cu tulpina Delta este în creştere la noi în ţară, da, estimăm că vom avea o creştere a ratei de infectare şi la noi în ţară”, a spus Mihăilă la Parlament, după ce a participat la şedinţa coaliţiei.

„Ne-am putea aştepta la 4.000 de cazuri noi pe zi şi 4 decese”

„În acest moment, dacă ne uităm după ce s-a întâmplat în Marea Britanie, unde rata de vaccinare este una crescută, numărul internărilor în spital şi rata de mortalitate este mult redusă, dacă luăm prin exemplu o comparaţie cu o zi din martie 2021 în România când a fost apogeul valului trei şi am avut 6.000 de cazuri noi într-o zi şi 120 de decese, dacă am avea aceeaşi rată de vaccinare ca în Marea Britanie ne-am putea aştepta la 4.000 de cazuri noi pe zi şi 4 decese”, a adăugat ministrul Sănătății.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Ministrul Sănătății a mai afirmat că dacă ar exista o acoperire vaccinală suficientă, nu vor exista pacienţi cu forme severe.

„Dacă avem o acoperire vaccinală suficientă, chiar dacă avem foarte multe cazuri de infectare nouă, aceşti pacienţi nu vor fi cu forme severe şi nu vor muri de infecţie. (…) Referirea pe care am făcut-o la Marea Britanie este vaccinarea a 80% din populaţia adultă. Este doar o comparaţie. O acoperire suficientă înseamnă acea rată de vaccinare care ne permite să avem foarte puţine infecţii şi foarte puţine decese”, a conchis Ioana Mihăilă.