• Măștile vor fi obligatorii în școli odată cu 13 septembrie.
  • Prioritatea pentru toată lumea este ca școlile rămână deschise, a declarat Ministrul Sănătății.
  • Dezbaterile tehnice specifice cu CNCAV vor continua.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat vineri, după discuții cu premierul Cîțu, cu ministrul Educației, cu oficialii de la INSP, CNCAV și Președinție, că măștile vor fi obligatorii în școli odată cu 13 septembrie.

Ioana Mihăilă a adăugat că prioritatea pentru toată lumea este ca școlile rămână deschise permanent cât mai mult timp și să se asigure că educația este posibilă într-un mod fizic și în clasele de curs. De altfel, măștile sunt în continuare necesare în mediile închise.

„Trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie. De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiul deschis, iar pentru activități sportive în spațiul închis se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă, dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu fără mască”, a declarat ministrul Sănătății.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În ceea ce privește vaccinarea în școli, Ioana Mihăilă a menționat că dezbaterile tehnice specifice cu CNCAV vor continua, iar diversele scenarii vor fi ajustate la specificul fiecărei școli și fiecărei comunități, iar decizia finală va fi comunicată în cel mai scurt timp posibil.