Israelienii vor pierde dreptul la certificatul verde dacă nu fac doza de booster

  • Israelienii pot pierde certificatul verde dacă nu fac doza booster.
  • Noile reguli îi obligă inclusiv pe cei vindecaţi de COVID să facă rapelul pentru a fi eligibili pentru green pass.
  • Duminică intră în vigoare această regulă.

Potrivit unui nou set de reguli, israelienii care refuză doza a treia de vaccin îşi pierd green pass-ul, potrivit yidinfo.net.

Deşi neconfirmat pe moment de autorităţile din sănătate, începând cu 3 octombrie, cei care nu au făcut doza a treia de vaccin la şase luni după a doua doză nu vor mai avea certificat verde, necesar pentru a intra în anumite localuri şi pentru a participa la anumite evenimente. Vor fi nevoiţi să prezinte un test negativ la Covid.

De asemenea, noile reguli îi vor obliga pe cei care s-au vindecat de Covid să facă doza de rapel pentru a fi eligibili pentru green pass.

Cei cărora li se va retrage permisul verde săptămâna viitoare vor trebui să stea în carantină timp de cel puţin o săptămână dacă au fost în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus.

Astfel, peste un milion de israelieni vor pierde certificatul verde, când noile reguli intră în vigoare, respectiv duminică.

Între timp, disputa premierului Bennett cu oficialii din domeniul sănătăţii continuă: „Respect foarte mult experţii medicali şi le apreciez munca, dar impunerea de noi restricţii asupra cetăţenilor israelieni nu este politica acestui guvern. În ciuda presiunilor, ne vom abţine în această etapă de la noi restricţii asupra populaţiei”.