• Persoanele care suferă de imunodeficiență încep să fie vaccinate cu a treia doză, în Israel.
  • Vaccinarea persoanelor cu imunitate scăzută are loc în contextul răspândirii variantei Delta.
  • Aproximativ 60% din populația Israelului, de 9.3 milioane de locuitori, a fost vaccinată cu Pfizer.

Israelul a anunțat, duminică, că va începe să administreze un rapel al vaccinului Pfizer adulților cu sistem imunitar slăbit și că încă analizează dacă această a treia doză ar trebui administrată întregii populații, transmite The Guardian.

Răspândirea rapidă a variantei Delta a generat o creștere a numărului de noi infecții de la la câteva persoane la 450 într-o singură zi.

Ministrul Sănătății din Israel, Nitzan Horowitz, a declarat că adulții aflați în categoria de risc ar putea primi o a treia doză rapel, iar o decizie în cazul administrării acesteia întregii populații ar urma să fie luată în perioada următoare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pfizer și BioNTech, principalii furnizori de vaccin ai Israelului, au anunțat, joi, că vor cere autorităților de reglementare americane și europene să autorizeze administrarea celei de-a treia doze.

În orice caz, administrăm a treia doză persoanelor care suferă de imunodeficiență. Acestea sunt, de exemplu, persoane care au suferit transplanturi de organe sau au o afecțiune care determină o scădere a imunității”, a subliniat ministrul Sănătății din Israel.

Aproximativ jumătate din cei 46 de pacienți aflați în prezent în stare gravă în spitalele israeliene au fost vaccinați, potrivit datelor ministerului Sănătății.

Nachman Ash, responsabil de coordonarea acțiunilor din pandemie , a declarat miercuri că majoritatea persoanelor provin din grupuri cu risc ridicat, cu vârsta de peste 60 de ani și care au avut anterior probleme de sănătate.

Premieru israelian, Naftali Bennett, a declarat duminică, că a fost de acord ca următoarea livreare a vaccinurilor Pfizer să se facă în 1 august. Se aștepta ca transportul să ajungă în septembrie.

Aproximativ 60% din populația Israelului, de 9.3 milioane de locuitori, a fost vaccinată cu Pfizer.