• Medicii din Olanda au descoperit un caz cu noua tulpină Sars-Cov-2 care circulă în Anglia și care are o transmisie mult mai rapidă
  • Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut în Anglia în ultimele două săptămâni din cauza unei noi variante a coronavirusului.
  • Belgia interzice și ea toate trenurile și zborurile din Marea Britanie din cauza noii tulpini de coronavirus
  • După Olanda și Belgia, Italia anunță și ea că interzice zborurile din Marea Britanie

ACTUALIZARE 20:45. Germania a interzis și ea de la miezul nopții cursele aeriene dinspre Marea Britanie, cele din Germania către Marea Britanie sunt permise.

ACTUALIZARE 20:30. Franța anunță că va interzice, de la miezul nopții, toate zborurile spre și dinspre Marea Britanie. Și România a luat aceeași măsură, anunță CNSU.

ACTUALIZARE 18:30. Olanda și Belgia au anulat oficial toate zborurile din Marea Britanie. Italia a anunțat și ea că va implementa această măsură, însă nu a luat o decizie oficială în acest sens.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

România, prin vocea secretarului de stat Raed Arafat, a anunțat că ia în considerarea o astfel de măsură. La fel ca România, Germania, Spania, Austria și Israel au anunțat că vor lua o decizie în acest sens în perioada imediat următoare.

ACTUALIZARE 15:00. Italia anulează zborurile din Marea Britanie. Ministrul de externe Luigi di Maio a anunțat decizia în urmă cu puțin timp.


Guvernul olandez a interzis zborurile din Marea Britanie către Olanda după ce a descoperit un caz de infecție cu noua tulpină a virusului Sars-Cov-2 care circulă în Regatul Unit, scrie The Independent.

Decizia a fost luată duminică și de Belgia, care va interzice toate zborurile și toate trenurile care vin din Marea Britanie din cauza apariției noii tulpini de coronavirus, relatează 7sur7.be. Interdicția în Belgia este una de test în primă fază: intră în vigoare duminică la miezul nopții și este valabilă 24 de ore.

Noua variantă de coronavirus este cu 70% mai contagioasă, potrivit autorităților britanice.

„O mutație nouă a virusului circulă în Marea Britanie. Se spune că se răspândește mai ușor și mai repede și este mai dificil de detectat”, a declarat Ministerul Sănătății din Olanda.

Interdicția în Olanda intră în vigoare începând de duminică, 20 decembrie, și va fi în valabilă până la 1 ianuarie.

„În următoarele câteva zile, împreună cu alte țări membre ale Uniunii Europene, vom căuta căi de a limita și mai mult riscul ca noua tulpină a virusului să fie importată din Marea Britanie”, adaugă Ministerului Sănătății.

Londra şi sud-estul Angliei – aproximativ o treime din populaţia engleză – se află în prezent sub alertă de gradul 3, cel mai înalt nivel al sistemului din Marea Britanie. Cu toate acestea, criza COVID-19 dă tonul unei noi trepte: alerta de nivel 4.

Oamenii vor sta separat de sărbători, iar cei care nu sunt vizaţi de alertă se vor limita la o singură zi petrecută în afara locuinţei, cu prietenii şi familia.