• Un profesor japonez a inventat un plasture care permite unor micro-ace poroase să administreze mai mult medicament în piele și mai rapid decât plasturii existenți acum în comerț.
  • Plasturele este alimentat de o bio-baterie, care generează electricitate la suprafața pielii prin folosirea unor enzime.
  • Inventatorul plasturelui speră că acesta va fi utilizat în viitor pentru un vaccin anti-COVID-19.

Țările din întreaga lume se confruntă cu o penurie de personal medical, care să administreze vaccinurile anti-COVID-19. Noi cercetări din Japonia arată însă că oamenii s-ar putea vaccina într-o zi împotriva unor diferite boli pur și simplu prin aplicarea unui plasture pe piele, informează The Japan Times.

Într-un studiu publicat în ianuarie în revista științifică britanică Nature Communications, Matsuhiko Nishizawa, profesor la Universitatea Tohoku, a dezvoltat împreună cu echipa sa un „plasture cu micro-ace, alimentat cu o bio-baterie”, care permite absorbirea unui vaccin mai rapid decât plasturii existenți în prezent în comerț.

„Dorim ca oamenii să-și administreze singuri în viitor noile vaccinuri împotriva coronavirusului și alte tipuri de vaccinuri”, a spus Nishizawa. „Fac tot ce pot pentru ca această tehnologie să fie utilizată pentru vaccinările COVID-19”, a adăugat acesta.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Plasturii convenționali cu micro-ace, care sunt folosiți deja în tratarea migrenelor și pentru calmarea durerii, permit injectarea unei doze limitate și medicamentele au nevoie de mai mult timp pentru a trece prin piele.

Echipa lui Nishizawa a îmbunătățit aceste aspecte folosind electricitate de joasă tensiune, care permite unor micro-ace poroase de pe plasture să transmită o cantitate mai mare de medicament în piele și mai rapid.

Același grup de cercetare a descoperit și ideea bio-bateriei plasturelui, o tehnologie prin care se generează electricitate pe suprafața pielii prin folosirea unor enzime.

Deși poate dura ani de zile până când o astfel de tehnologie să fie aprobată pentru administrarea vaccinurilor, Nishizawa speră că aceasta va fi utilizată în viitor pentru un vaccin anti-COVID-19.

Compoziția sa organică și alimentarea cu ajutorul unei bio-baterii pot face ca plasturele să poată fi utilizat cu succes în vaccinările din țări cu o sursă de energie electrică instabilă sau limitată, precum și în zonele afectate de dezastre.