• Japonia a început astăzi campania de vaccinare. Primele vor fi cadrele medicale.
  • Experții în sănatate se tem că nu vor vaccina suficienți oameni pentru a găzdui Jocurile Olimpice.
  • Vaccinul Pfizer a fost aprobat în Japonia abia duminică.
  • Oficialii din Japonia au cerut studii clinice suplimentare făcute pe japonezi.

Japonia începe abia azi campania de vaccinare anti-COVID. Iar asta le poate pune bețe-n roate în ceea ce privește organizarea Jocurilor Olimpice.

În primul rând este posibil să nu fie imunizați suficienți oameni până la vară, pentru ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să aibă loc, spun experții. Asta înseamnă miliarde de dolari puse în joc, pierdute, ceea ce face ca această campanie de imunizare să devină crucială pentru desfășurarea
Jocurilor Olimpice.

De ce a întârziat campania de vaccinare

Mai mult, aproximativ 80% dintre cei chestionați în sondajele recente din media susțin anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice, din cauza temerilor. O altă problemă cu care se confruntă Japonia este reticența în rândul multor japonezi de a se imuniza, de frica reacțiilor adverse.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Campania a debutat cu întârziere pentru că vaccinul a fost aprobat abia duminică. Și asta pentru că oficialii japonezi au cerut companiei PfizerBioNTec să facă studii clinice cu japonezi. Asta pe lângă studiile deja existente. Acest lucru e necesar pentru ca japonezii să prindă mai multă încredere în vaccin.

Oricum, Japonia a început studiile pentru dezvoltarea unui vaccin propriu, dar lucrurile sunt la început. Așa că astăzi primesc vaccinul Pfizer aproximativ 40.000 de cadre medicale, iar din Aprilie vor fi vaccinați 36 de milioane de seniori.