• În lupta împotriva Omicron, Joe Biden stabilește testarea gratuită a populației.
  • SUA intenționează să ceară testarea la o zi de la plecare a tuturor călătorilor internaționali.
  • Obligativitatea purtării măștii de protecție în avioane, trenuri și vehicule este extinsă până pe 18 martie.

Joi, președintele Joe Biden a prezentat strategia sa de combatere a variantelor de coronavirus Omicron și Delta în timpul iernii, inclusiv testarea COVID-19 gratuită și finanțată de asiguratori la domiciliu. Vor fi impuse și noi cerințe pentru călătorii internaționali. Guvernul Statelor Unite ale Americii va cere asiguratorilor privați de sănătate să ramburseze celor 150 de milioane de clienți costul testelor COVID-19 care se fac la domiciliu, fără prescripție medicală. Vor fi puse la dispoziția persoanelor 50 de milioane de teste gratuite prin intermediul clinicilor rurale și al centrelor de sănătate pentru persoanele neasigurate.

Potrivit datelor transmise de Reuters, rambursarea testelor nu va intra în vigoare până în ianuarie, ratând perioada crucială a sărbătorilor, când multe familii și grupuri se adună în casă.

Americanii eligibili, îndemnați să se vaccineze pentru a combate virusul

„Vom lupta împotriva acestei variante cu știință și rapiditate, nu cu haos și confuzie. Acțiunile pe care le anunț sunt unele la care se pot ralia toți americanii și ar trebui să ne unească în lupta împotriva COVID-19″, a spus Joe Biden.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Administrația îi îndeamnă pe toți americanii eligibili să se vaccineze sau să obțină vaccinuri de rapel pentru a combate virusul și a se proteja împotriva Omicron, care se răspândește rapid în întreaga lume. Aceasta intenționează să crească numărul de locuri de vaccinare în familie și să extindă disponibilitatea în farmacii. Mai puțin de 60% din populația SUA, adică 196 de milioane de persoane, a fost vaccinată complet. Administrația spune că alte 100 de milioane sunt eligibile pentru rapeluri.

Statele Unite intenționează, de asemenea, să ceară pasagerilor internaționali care sosesc în țară să fie testați pentru COVID-19 în termen de o zi de la plecare, indiferent de statutul de vaccinare. Cerințele de purtare a măștii în avioane, trenuri și vehicule de transport public vor fi extinse până la 18 martie.